Μήπως με απατά, έχει παράλληλη σχέση ή διπλή ζωή;

Μήπως με απατά

Μήπως με απατά, έχει παράλληλη σχέση ή διπλή ζωή;

Τώρα τελευταία στις συνεδρίες μου πληθαίνουν οι περιπτώσεις γυναικών που πέφτουν θύματα αντρών οι οποίοι έχουν πολλαπλές σχέσεις ή κάνουν διπλή ζωή ενώ σε αυτές παρουσιάζονται σαν μονογαμικοί.

Σε αυτό το post θα αναφερθώ στις συνήθεις τακτικές που φαίνεται να ακολουθούν οι οποίες μοιάζουν τόσο κοινές που αναρωτιέμαι μήπως τελικά διδάσκονται συστηματικά σε κάποια σχολή.

Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι παρουσιάζονται με ένα επάγγελμα το οποίο απαιτεί πολλά ταξίδια ανά την Ελλάδα ή την υδρόγειο γενικότερα. Έτσι θα συναντήσουμε πιλότους, πράκτορες σε μυστικές αποστολές, γιατρούς, πωλητές, οδηγούς ταξί ή φορτηγών, μεγαλοστελέχη, στρατιωτικούς, ναυτικούς και άλλα συναφή επαγγέλματα. Άλλες φορές παρουσιάζονται ως άνθρωποι οι οποίοι έχουν χωρίσει και οι οποίοι έχουν παιδιά τα οποία δεν θέλουν να φέρουν σε επαφή μαζί σας, οπότε δικαιολογούν τον χρόνο που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν καθώς είναι με τα παιδιά τους.

Το κοινό είναι οι πολλές ώρες εργασίας, οι έκτακτες περιπτώσεις που πρέπει να φύγουν ή να αναβάλλουν ή να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες συναντήσεις σας.

Στην καλύτερη περίπτωση είναι άνθρωποι που μπορεί να σας πουν ότι συγκατοικούν με την πρώην γυναίκα τους αλλά το μεταξύ τους έχει τελειώσει και έχουν την ελευθερία να κάνουν ότι θέλουν (υπάρχουν και οι αληθινές τέτοιες περιπτώσεις, που ξεχωρίζουν από το γεγονός ότι μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ μαζί σας σε αντίθεση με τους άλλους που ζουν κανονικά με την γυναίκα τους χωρίς να έχουν συμφωνήσει τίποτα).

Άλλα σημάδια που μπορεί να δείχνουν κάτι περίεργο είναι τα διπλά τηλέφωνα, ή τα κινητά πάντα στο αθόρυβο όταν είστε μαζί και το ακούμπισμα του κινητού με την οθόνη προς τα κάτω. Επίσης αυτοί οι άνθρωποι σας έχουν θέσει κανόνες για το πότε θα μιλάτε και δεν σηκώνουν το κινητό εκτός αυτών των ωρών ή όταν βρίσκονται με άλλα άτομα όπως π.χ. οι γονείς τους ή τα παιδιά τους.

Σύνηθες είναι επίσης να ακυρώνουν ή να μεταθέτουν συχνά τα ραντεβού μαζί σας λόγω έκτακτων συνθηκών που προέκυψαν τελευταία στιγμή (επαγγελματικές συναντήσεις, επίσκεψη φίλων, γονιών, αδερφών, παιδιών, ατυχήματα, έκτακτα ταξίδια κλπ.). Οι άνθρωποι αυτοί συνήθως δεν θέλουν να συναντιέστε σπίτι τους, ή αν συναντιέστε θα δείτε ότι από το σπίτι τους λείπουν πολλά προσωπικά αντικείμενα, φωτογραφίες και από ρούχα θα υπάρχουν πολύ λίγα και μόνο τα βασικά (δεν αποκλείεται να βρεθείτε και σε κάποιο νοικιασμένο σπίτι από πολλούς ή να είναι το σπίτι κάποιου φίλου).

Επίσης θα αποφεύγουν να πάτε πολυήμερες διακοπές ή να κάνετε συχνές αποδράσεις εκτός έδρας. Πολλές φορές επίσης μπορεί να αναφέρουν πράγματα που θεωρούν ότι τα έχετε κάνει μαζί ωστόσο εσείς τα ακούτε για πρώτη φορά.

Άλλο σημάδι είναι οι ασυναρτησίες που θα αρχίσουν να λένε όταν πάνε να καλύψουν κάποια αντίφαση στην οποία έχουν πέσει. Να είστε προετοιμασμένοι να ακούσετε δικαιολογίες οι οποίες θα υποστηριχθούν ακόμα και από φωτογραφίες που θα υπάρχουν στο κινητό για το που ήταν όταν δεν μπορούσαν να σηκώσουν το τηλέφωνο (βέβαια η ημερομηνία στις ιδιότητες της φωτογραφίας θα δείχνει παλιά ημερομηνία). Επίσης πολλές από της φωτογραφίες που θα σας στέλνουν πιθανώς να μην περιέχουν τους ίδιους μέσα αλλά γενικά πλάνα (ειδικά οι πιλότοι). Δεν λείπουν βέβαια και οι περιπτώσεις που θα αλλάξουν κουβέντα όταν τους ζητήσετε να σας στείλουν μια φωτογραφία από το μέρος που βρίσκονται εκείνη τη στιγμή.

Τέλος άλλο ένα σημάδι είναι ότι είναι άνθρωποι που όταν συναντιέστε θα επιδιώκουν κυρίως το σεξ και θα το χρησιμοποιούν ακόμα και για να αλλάξουν την κουβέντα όταν τους στριμώχνετε με άβολες και επίμονες ερωτήσεις.

Τα παραπάνω είναι ενδείξεις και όχι αποδείξεις ότι ο άνθρωπος που έχετε γνωρίσει πιθανώς να κρύβει κάτι. Δεν αποκλείεται όντως κάτι από τα παραπάνω να συμβαίνει στην ζωή του και να μπορεί να το υποστηρίξει χωρίς να σημαίνει ότι είναι απλά δικαιολογία.

Αν ωστόσο τα παραπάνω εμφανίζονται συχνά και σε σας και η διαίσθησή σας, σας λέει ότι κάτι δεν πάει καλά, προσέξτε μήπως έχετε πέσει και εσείς θύμα. Το ανησυχητικό για μένα είναι ότι κάποιος έχει όλες τις παραπάνω ενδείξεις και εθελοτυφλεί απλά ευχόμενος ότι δεν είναι αλήθεια κυρίως γιατί φοβάται ότι θα μείνει μόνος, ή ότι ο άλλος θα αλλάξει και τελικά θα καταλήξει σε αυτόν.

Αν σας συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω και χρειάζεστε υποστήριξη είμαι στη διάθεσή σας να τα συζητήσουμε σε μία προσωπική συνεδρία.

Αν θέλετε κοινοποιήστε καθώς μπορεί να ενδιαφέρει κάποια κοντινά σας πρόσωπα. Και ελπίζω σε κάποιους να μην μπαίνουν ιδέες…

Μίλτος Τσιάκαλος Life Coach

Share this post