Γιατι δεν μπορώ να ξεπεράσω τον/την πρώην;

Γιατι δεν μπορώ να ξεπεράσω τον/την πρώην;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να μην μπορεί να ξεπεράσει μια πρώην σχέση. Μερικές πιθανές αιτίες περιλαμβάνουν:

  • Η σχέση ήταν μακροχρονη ή σοβαρή. Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της σχέσης, τόσο πιο δύσκολο είναι να την ξεπεράσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή έχετε μοιραστεί πολλά μαζί και έχετε αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με τον άλλο άνθρωπο.
  • Η σχέση έληξε ξαφνικά ή αιφνιδιαστικά. Είναι πιο δύσκολο να ξεπεράσεις μια σχέση που έληξε ξαφνικά ή αιφνιδιαστικά. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχετε χρόνο να προετοιμαστείτε για το τέλος της σχέσης και μπορεί να αισθάνεστε ότι υπαρχουν ανοιχτα θεματα.
  • Η σχέση ήταν συναισθηματικά θυελλώδης. Οι σχέσεις που είναι συναισθηματικά θυελλώδεις μπορούν να είναι πιο δύσκολο να ξεπεραστούν από τις σχέσεις που είναι πιο ήρεμες. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορεί να έχετε ισχυρά συναισθήματα για τον άλλο άνθρωπο, τόσο θετικά όσο και αρνητικά.
  • Ακόμα αγαπάτε τον πρώην σύντροφό σας. Είναι προφανές ότι αν ακόμα αγαπάτε τον πρώην σύντροφό σας, θα είναι πιο δύσκολο να τον ξεπεράσετε. Μπορεί να δυσκολεύεστε να αποδεχτείτε ότι η σχέση έχει τελειώσει και μπορεί να ελπίζετε ότι θα επιστρέψει.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προσπαθήσετε να ξεπεράσετε μια πρώην σχέση:

  • Δώστε στον εαυτό σας χρόνο. Δεν υπάρχει γρήγορος τρόπος για να ξεπεράσετε μια πρώην σχέση. Απαιτεί χρόνο και προσπάθεια.
  • Αποφύγετε τον πρώην σύντροφό σας. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά είναι σημαντικό να δώσετε στον εαυτό σας χώρο για να επουλωθεί η πληγη.
  • Φροντίστε τον εαυτό σας. Ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά και περάστε χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σας.
  • Μιλήστε με κάποιον. Μιλώντας με έναν φίλο, έναν θεραπευτή ή έναν σύμβουλο, μπορείτε να επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας και να λάβετε υποστήριξη.

Εάν δυσκολεύεστε να ξεπεράσετε μια πρώην σχέση, μπορεί να χρειαστεί να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Ένας θεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα συναισθήματά σας και να αναπτύξετε υγιείς μηχανισμους αντιμετωπισης.

Μιλτος Τσιακαλος
Life Coach, Συμβουλος ψυχικης υγειας

Share this post