Life Coaching

Τι είναι ευτυχία;

Μήπως για τον καθένα σημαίνει κάτι διαφορετικό;

Κατά τη διάρκεια της ιστορικής πορείας του ανθρώπου, παρατηρούμε ότι η ευτυχία αλλάζει υπόσταση και παίρνει διαφορετικό νόημα ανάλογα με τις συνθήκες. Αν μπορούσες να βρεις τροφή, ώστε να επιβιώσεις, ήταν αρκετό κάποτε, όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Σε τέτοιες στιγμές, η επιβίωση και η ελευθερία ανάγονται σε πρωταρχικές αξίες και οι άνθρωποι αρκούνται σε αυτές. Ωστόσο, η ιστορία δείχνει ότι πάντοτε μέσα μας υπάρχει η ανάγκη για κάτι περισσότερο από αυτό.

Ας δούμε τη γνωστή σε όλους Πυραμίδα Αναγκών του Maslow (Αμερικανός ψυχολόγος 1908-1970). Στη βάση της, υπάρχει η βασική ανάγκη, η βιολογική (ανάγκη για νερό, φαγητό, οξυγόνο κλπ). Ανεβαίνοντας, υπάρχει η ανάγκη να νιώθεις ασφάλεια, πιο πάνω η ανάγκη να ανήκεις σε μία ομάδα και ακόμα ψηλότερα η ανάγκη της αυτοεκτίμησης. Στην υψηλότερη βαθμίδα, ωστόσο, βλέπουμε την ανάγκη της Αυτοολοκλήρωσης/Αυτοπραγμάτωσης.

Η ανάγκη Αυτοπραγμάτωσης σημαίνει πως όλοι θέλουμε, έχουμε ανάγκη, να αισθανόμαστε πληρότητα και εσωτερική ισορροπία πραγματοποιώντας τις πνευματικές, ψυχικές και σωματικές δυνατότητές μας.

Το Life Coaching έρχεται να βοηθήσει το άτομο σε αυτό ακριβώς. Να ικανοποιήσει την ανάγκη του να φτάσει το μέγιστο δυναμικό του, μέσω της πλήρους ανάπτυξης των προσωπικών ικανοτήτων του.

Εξετάζει τα χαρίσματα και τις δεξιότητες, που διαθέτει ο καθένας και εστιάζει σε αυτά.

Σημαντικό είναι, να αντιληφθούμε ότι δεν διαθέτουμε όλοι τις ίδιες ικανότητες, αλλά δεν αναζητούμε και όλοι τα ίδια νοήματα στη ζωή.

Ο καθένας ορίζει την ευτυχία διαφορετικά και το σημαντικό είναι να αναγνωρίσεις τι σημαίνει για σένα ευτυχία και να την επιδιώξεις με το δικό σου μοναδικό τρόπο, αξιοποιώντας τα μοναδικά, προσωπικά σου ταλέντα.

Πρώτα απ’ όλα, να πιστέψεις στον εαυτό σου και να τον οδηγήσεις να ξεφύγει σταδιακά από προηγούμενα μοντέλα σκέψης και λειτουργίας, ώστε να ανακαλύψει ή να δημιουργήσει εξαρχής νέους δρόμους βελτίωσης και εξέλιξης.

Το Life Coaching είναι μία μέθοδος, που σε προκαλεί και σε προσκαλεί να δοκιμάσεις μέχρι πού μπορείς να φτάσεις.

Και αυτό είναι κάτι, που μόνο εσύ και κανένας άλλος δεν μπορεί να στο καθορίσει ή να στο επιβάλλει.

Μέσω του Life Coaching θα νιώσεις την υποστήριξη, που χρειάζεσαι για να το πετύχεις. Υποστήριξη, που θα προέλθει από έναν εκπαιδευμένο Coach, ο οποίος μέσω τεχνικών, ασκήσεων, συζήτησης, μοιράσματος και αμοιβαίας εμπιστοσύνης θα σταθεί κοντά σου σε όλη τη διάρκεια της προσωπικής σου ανάπτυξης.

 

Μαρία Καλαμαρά – Life Coach

1 comment to Τι είναι ευτυχία;

Leave a Reply

Εγγραφή στις ενημερώσεις μας

Καταχωρήστε το email σας για να ενημερώνεστε για επερχόμενα ομαδικά εργαστήρια, ομιλίες και δράσεις σχετικά με το Life Coaching.

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε την επικοινωνία από εμάς.

Βρείτε μας στα Social Media

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On InstagramVisit Us On Youtube

Online Webinar

Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε την online έκδοση του σεμιναρίου μας 《Ο Συνδρομητής που καλείτε δεν είναι Συναισθηματικά Διαθέσιμος 》.

Ένα διαδραστικό σεμινάριο που πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις, τους τρόπους που συνδεόμαστε με τους συντρόφους μας, τους λόγους που πιθανώς να αντιμετωπίζουμε προβλήματα ή επαναλαμβανόμενες καταστάσεις στις σχέσεις μας και τις λύσεις που προτείνονται.

Ο κύκλος κρατάει 3 εβδομάδες και γίνεται σε περιβάλλον online τάξης με video διαλέξεις, πλήρεις σημειώσεις, online quiz-ερωτηματολόγια και online συναντήσεις με τους εισηγητές κάθε Κυριακή στις 19.00-21.00 μέσω κάμερας αλλά και μέσω chat στην εκπαιδευτική πλατφόρμα.
Ο 1ος κύκλος ξεκινάει την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου

Το κόστος του κύκλου είναι 20 ευρώ για τις 3 εβδομάδες και μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση σε Internet είτε από κινητό τηλέφωνο είτε από υπολογιστή. Απαραίτητο είναι μόνο να έχει ανοιχτεί ένας λογαριασμός στο Gmail.

Μπορείτε να πάρετε μία πρόγευση στο παρακάτω trailer.

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ:

https://forms.gle/VraafvR4tiqwpJhU8