Life Coaching

Συνεργασία στο Life Coaching

12063591_395873847289667_5030720726216348477_n

Λίγα λόγια για τον τρόπο εργασίας μας στο lifecoaching.gr

– Στην πρώτη δωρεάν ενημερωτική συνεδρία, ενημερώνεται ο συνεργάτης/πελάτης για τον τρόπο που λειτουργεί το coaching, τον κώδικα δεοντολογίας, το γεγονός ότι το coaching απευθύνεται σε ψυχικά υγιείς ανθρώπους και δεν αποτελεί ούτε καθοδήγηση αλλά ούτε και θεραπεία. Στη συνέχεια γίνεται μια εκτενής αναφορά από τον συνομιλητή σε αυτό που τον απασχολεί και εξετάζουμε και οι δύο αν το life coaching είναι κατάλληλο για αυτήν την περίπτωση.
-Στην επόμενη συνεδρία μπορεί να υπάρξει μια μικρή συνέντευξη με το ιστορικό του συνομιλητή και συζήτηση για γεγονότα ή ανθρώπους στη ζωή του που τον έχουν επηρεάσει θετικά. Μιλάμε για τα όνειρα του και για το πώς φαντάζεται τον ιδανικό του εαυτό.
– Στη συνέχεια, ανακαλύπτουμε τις προσωπικές του αξίες και εκείνα τα πράγματα που τον ενδιαφέρουν και τον κάνουν να αισθάνεται συντονισμένος με τον σκοπό της ζωής του. Αξιολογούμε την παρούσα κατάσταση σε όλους τους τομείς της ζωής του και ψάχνουμε για περιόδους που κάποιος από αυτόν τον τομέα ήταν στα καλύτερά του.
-Εξετάζουμε το επιθυμητό μέλλον ώστε ο συνεργάτης μας να ξεδιπλώσει όλο το δυναμικό του και κάνουμε μια άσκηση οραματισμού ώστε να μπορέσει να το φανταστεί και να κινητοποιηθεί προς τα εκεί
-Σε άλλη συνεδρία ο συνομιλητής μας ανακαλύπτει τα δυνατά του σημεία, τα σημεία του προς βελτίωση και ανάπτυξη, τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται να κατευθυνθεί προς τη ζωή που θέλει και τις πιθανές απειλές που θα βρει στο δρόμο του. Εδώ γίνεται και μια μελέτη στα πρόσωπα που πιθανώς να τον βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων του.
-Καταλήγοντας στο επιθυμητό μέλλον, σχεδιάζουμε το πλάνο δράσης και το πώς θα φτάσει ο συνεργαζόμενος από την παρούσα κατάσταση στην καινούργια φάση της ζωής του. Σε αυτό το σημείο ξαναφαντάζεται τη ζωή του έχοντας πετύχει αυτό το στόχο.
– Ορίζουμε το χρονοδιάγραμμα για το πλάνο δράσης, ορίζουμε ενδιάμεσα βήματα και τον τρόπο που θα καταλάβει ο συνεργαζόμενος ότι ολοκλήρωσε το κάθε βήμα.
– Τέλος ο συνομιλητής μας βρίσκει μέσω των ερωτήσεων μας τον τρόπο ζωής που τον εκφράζει και ο οποίος θα τον βοηθήσει να κρατήσει διαχρονικά τις αλλαγές που πέτυχε!

Όλα τα παραπάνω βασίζονται σε επιστημονικές μεθόδους και τεχνικές που έχουν να κάνουν με εφαρμογή της θετικής ψυχολογίας, της θεωρίας των αλλαγών, της μάθησης ενηλίκων αλλά και των πρόσφατων ανακαλύψεων της νευροφυσιολογίας.

Παρόλο που τα παραπάνω αποτελούν μεθόδους που θα βρει ο καθένας σε βιβλία του είδους,όμως η προσωπική προσέγγιση του κάθε coach και η σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται μεταξύ του συνομιλητή και του coach είναι το βασικότερο συστατικό, καθώς είναι το κύριο μέσο για την επιτυχία των παραπάνω.
Περιμένω την επικοινωνίας σας στο info@lifecoaching.gr ή στο 6972426623 για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή για προσωπική συνάντηση ενημέρωσης.

Μίλτος Τσιάκαλος PhD

Εκπαιδευτής, Life coach

Leave a Reply

Εγγραφή στις ενημερώσεις μας

Καταχωρήστε το email σας για να ενημερώνεστε για επερχόμενα ομαδικά εργαστήρια, ομιλίες και δράσεις σχετικά με το Life Coaching.

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε την επικοινωνία από εμάς.

Βρείτε μας στα Social Media

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On InstagramVisit Us On Youtube

Online Webinar

Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε την online έκδοση του σεμιναρίου μας 《Ο Συνδρομητής που καλείτε δεν είναι Συναισθηματικά Διαθέσιμος 》.

Ένα διαδραστικό σεμινάριο που πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις, τους τρόπους που συνδεόμαστε με τους συντρόφους μας, τους λόγους που πιθανώς να αντιμετωπίζουμε προβλήματα ή επαναλαμβανόμενες καταστάσεις στις σχέσεις μας και τις λύσεις που προτείνονται.

Ο κύκλος κρατάει 3 εβδομάδες και γίνεται σε περιβάλλον online τάξης με video διαλέξεις, πλήρεις σημειώσεις, online quiz-ερωτηματολόγια και online συναντήσεις με τους εισηγητές κάθε Κυριακή στις 19.00-21.00 μέσω κάμερας αλλά και μέσω chat στην εκπαιδευτική πλατφόρμα.
Ο 1ος κύκλος ξεκινάει την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου

Το κόστος του κύκλου είναι 20 ευρώ για τις 3 εβδομάδες και μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση σε Internet είτε από κινητό τηλέφωνο είτε από υπολογιστή. Απαραίτητο είναι μόνο να έχει ανοιχτεί ένας λογαριασμός στο Gmail.

Μπορείτε να πάρετε μία πρόγευση στο παρακάτω trailer.

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ:

https://forms.gle/VraafvR4tiqwpJhU8