Life Coaching

Σκοπός της ζωής, προσωπικές αξίες

 Βρες τις αξίες σου

Ο καθένας μας αναζητά την προσωπική του ολοκλήρωση και την αίσθηση της ευτυχίας με τον δικό του τρόπο.

Πολλές φορές, η ανάγκη μας να νιώσουμε γεμάτοι στη ζωή μας είναι τόσο δυνατή που θέλουμε να αλλάξουμε εντελώς τον τρόπο ζωής μας και να αφιερωθούμε σε αυτό που θεωρούμε σαν κατεύθυνση ζωής.

Αυτό μπορεί να συμβεί συνήθως στη μέση ηλικία  αλλά ακόμα και σε μικρότερες ηλικίες, όταν τα επίπεδα αυτογνωσίας μας και αυτοπαρατήρησης είναι αρκετά αυξημένα.

Συνήθως, η αίσθηση πληρότητας προκύπτει όταν νιώθουμε απόλυτη ικανοποίηση από πράγματα ή καταστάσεις, τα οποία μπορεί να είχαμε στιγμιαία ζήσει στο παρελθόν μας και τα έχουμε παραμελήσει, είτε γιατί δεν είχαμε τη δύναμη να ακολουθήσουμε αυτόν τον τρόπο ζωής, είτε γιατί αφήσαμε την καθημερινή ρουτίνα και το στρες να τα επισκιάσει, είτε η ανάγκη για επιδίωξη πιο άμεσων στόχων δεν μας άφησε το χρόνο που χρειαζόμασταν για να συνεχίσουμε να τα ζούμε, να τα αναπτύξουμε και να τα ολοκληρώσουμε. Ταυτόχρονα η ικανοποίηση μπορεί να προκύψει από νέες καταστάσεις που δεν ξέρουμε καν ότι θα μας προσφέρουν ευχαρίστηση αφού ποτέ δεν βρεθήκαμε στην θέση να τις ζήσουμε.

Αυτό είναι που συμβαίνει στη ζωή πολλών ανθρώπων οι οποίοι ανακαλύπτουν όσο περνάνε τα χρόνια, ότι υπάρχουν κάποιες αξίες στη ζωή τους που τους ακολουθούν από τα παιδικά τους χρόνια και οι οποίες όταν οδηγούν την συμπεριφορά τους και τις πράξεις τους, τους  προσφέρουν μια απόλυτη αίσθηση ευτυχίας όπως επίσης και την πεποίθηση ότι βρίσκονται απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με τα θέλω τους και στο σωστό μέρος.

Εδώ πρέπει να γίνει διαφοροποίηση μέσα μας, από τις αξίες που μας έχουν περαστεί από το περιβάλλον μας (γονείς, φίλοι, κοινωνία) και οι οποίες μπορεί να αποτελούν αυστηρά πρέπει και που ρυθμίζουν την συμπεριφορά μας, ωστόσο καμία σχέση μπορεί να μην έχουν με αυτό που πραγματικά θέλουμε.

Το life coaching, έρχεται εδώ να βοηθήσει να ανακαλύψουμε και να διαφοροποιήσουμε τις αξίες που μας έχουν επιβάλλει από αυτές που πραγματικά επιθυμούμε, όσο ‘αντισυμβατικές’ και αν φαίνονται αυτές και όσο αντίθετες και αν είναι με τη φιλοσοφία ζωής του περιβάλλοντός μας.

Αυτό πιθανώς θα μας οδηγήσει στην αίσθηση ότι είμαστε στο σωστό δρόμο στη ζωή μας. Οι περισσότερες πράξεις μας θα γίνονται αβίαστα, με ικανοποίηση , ξεκούραστα και θα μας προσφέρουν την ικανότητα να δημιουργούμε και να απολαμβάνουμε την καθημερινότητά μας με τον δικό μας μοναδικό τρόπο.

lifecoaching.gr

Leave a Reply

Εγγραφή στις ενημερώσεις μας

Καταχωρήστε το email σας για να ενημερώνεστε για επερχόμενα ομαδικά εργαστήρια, ομιλίες και δράσεις σχετικά με το Life Coaching.

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε την επικοινωνία από εμάς.

Βρείτε μας στα Social Media

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On InstagramVisit Us On Youtube

Online Webinar

Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε την online έκδοση του σεμιναρίου μας 《Ο Συνδρομητής που καλείτε δεν είναι Συναισθηματικά Διαθέσιμος 》.

Ένα διαδραστικό σεμινάριο που πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις, τους τρόπους που συνδεόμαστε με τους συντρόφους μας, τους λόγους που πιθανώς να αντιμετωπίζουμε προβλήματα ή επαναλαμβανόμενες καταστάσεις στις σχέσεις μας και τις λύσεις που προτείνονται.

Ο κύκλος κρατάει 3 εβδομάδες και γίνεται σε περιβάλλον online τάξης με video διαλέξεις, πλήρεις σημειώσεις, online quiz-ερωτηματολόγια και online συναντήσεις με τους εισηγητές κάθε Κυριακή στις 19.00-21.00 μέσω κάμερας αλλά και μέσω chat στην εκπαιδευτική πλατφόρμα.
Ο 1ος κύκλος ξεκινάει την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου

Το κόστος του κύκλου είναι 20 ευρώ για τις 3 εβδομάδες και μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση σε Internet είτε από κινητό τηλέφωνο είτε από υπολογιστή. Απαραίτητο είναι μόνο να έχει ανοιχτεί ένας λογαριασμός στο Gmail.

Μπορείτε να πάρετε μία πρόγευση στο παρακάτω trailer.

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ:

https://forms.gle/VraafvR4tiqwpJhU8